Hrajeme na drumbeny

09.09.2014 17:28


Výrobek najdete na www.drumben.com - Zdravé sebevědomí můžeme posilovat pravidelnými aktivitami, které vedou k pozitivním zážitkům, pocitu sounáležitosti a radosti z úspěchu. Výborně se hodí pro tyto účely právě DRUMBEN - český výrobek, který byl vyvinut pro potřeby škol a pedagogů. Jedná se o kombinaci školního nábytku a rytmického nástroje, který může být ve třídě vždy po ruce pro potřeby společného bubnování, vytváření souhry a v konečném důsledku posílení pozitivních vazeb uvnitř týmu.

Uvolnění energie

DRUMBEN se také skvěle hodí k uvolnění přebytečné energie, která se mnohdy uvolňuje v destruktivní, sebedestruktivní a agresivní podobě během chvil volna a projevuje se nebezpečným běháním, napadáním spolužáků, demolováním věcí. Důsledky jsou nabíledni: vysoká pravděpodobnost zdravotní (fyzické i psychické) újmy, posilování negativních mezilidských vztahů, sklony k šikaně a agresivitě, škody na majetku a z toho všeho pramenící narušený průběh vzdělávacího procesu - tedy spousta stresu a nervů (to znáte, ne?)

DRUMBENY nabízejí možnost kdykoliv vybít ze sebe přebytek energie kultivovaným způsobem (rytmické sekvence a společné jamování) - o co více energie ze sebe žáci dostanou během bubnování na drumbeny, o to se zmenší jejich potřeba vybíjet si energii na sobě navzájem nebo na zařízení třídy.

Čas na změnu

A taky: bubnování jako takové má pozitivní vliv na harmonizaci mozkových hemisfér a zlepšuje koordinaci končetin. To je zvláště u předškolních dětí důležité.

DRUMBENY mají také (pro běžnou praxi) jednu užitečnou vlastnost: nejsou zdaleka tak hlučné jako jakékoliv běžné bubny.

Příznivá je taky cena, za kterou pořídíte třídílnou soupravu.

V kontinuální preventivní práci vám mohou DRUMBENY usnadnit některé aktivity a pomoci zbavit se stresu a napětí jak mezi dětmi navzájem, tak mezi pedagogy a žáky. Seznamte se s drumbeny, využijte jejich širokých možností a budete sami překvapeni, kolika problémů se zbavíte.