Ovoce do škol

08.10.2016 10:51

Ovoce do škol

Vážení rodiče,

 naše škola je již čtvrtým rokem zapojena do celostátní akce "OVOCE DO ŠKOL", kterou zajišťuje firma Bovys s.r.o. Projekt spadá do kompetence Ministerstva zemědělství a Státního zemědělského intervenčního fondu.

Nárok na dotované ovoce a zeleninu mají zdarma žáci 1. stupně.

Dodávky jsou realizovány pravidelně 1x v týdnu. Mezi dodávané druhy patří převážně čerstvé ovoce a zelenina a výrobky z nich.

Speciální dodávky tvoří exotické ovoce, zejména méně známé druhy, aby žáci poznali jejich chuť a vhodný způsob zpracování.

V případě, že Vaše dítě nemůže ze zdravotních důvodů některý druh ovoce nebo zeleniny přijmout, informujte co nejdříve třídní učitelku.

Cílem projektu je zvýšit oblibu produktů z ovoce a zeleniny, přispět k vytvoření správných stravovacích návyků našich žáků,  zlepšit jejich zdravotního stav a bojovat tak proti epidemii dětské obezity.

Žáci získají např.

· čerstvé ovoce a zeleninu - během roku ochutnají jablka, hrušky, švestky, blumy, banány, hroznové víno, mandarinky, pomeranče, broskve, nektarinky, kiwi, ředkvičky, cherry rajčátka, a pro zpestření také nashi, pomelo, kaki churmu a mnohé jiné

· balené ovocné a zeleninové šťávy pokud neobsahují přidaný cukr, sůl, tuky, sladidla a konzervanty

 

Ovoce a zeleninu nelze využít pro zpracování ve školní jídelně, jsou určeny pouze pro přímou konzumaci ve škole nebo doma. Každý žák si je proto může sníst ve škole nebo si je odnese domů.