Rodičům končí prázdniny taky!

20.08.2017 19:11

RODIČŮM KONČÍ PRÁZDNINY TAKY

Rodičům končí prázdniny taky

Cože, že jste žádné prázdniny na rozdíl od svých dětí neměli, protože jste až na pár dní dovolené museli chodit do práce? Dobře, prázdniny v pravém slova smyslu to nebyly, ale přece jen vám absence dětských školních povinností ulehčila i od těch vašich. Nemuseli jste se totiž každé ráno rozčilovat s buzením malých spáčů, chystáním svačin, tlačením vědomostí do drobných hlav a případnými pětkami či poznámkami. Dětské školní povinnosti, za které stejně zodpovídáte a doháníte je vy, dokáží přidat vrásky či šedivý vlas nejednomu rodiči.

Jak vše zvládnout a nezbláznit se?

  • Přichystejte vše potřebné den předem – oblečení na další den, aktovky, můžete předchystat i snídaně a svačiny. Zapojte do přípravného procesu i děti. Přece jen se jedná o jejich záležitosti a měly by se na nich podílet největší mírou.
  • Ranní čaj – si potom budete moci díky ušetřenému času v klidu vychutnat. Tento rituál a krátký rozhovor s rodinou uklidní všechny členy rodiny a zajistí příjemnější start do nového dne.
  • Mějte v záloze první pomoc pro případné krizové situace – celá rodina zaspí, opaříte kočku horkým čajem a ještě si v tom shonu zabouchnete klíče od domu i s klíči od auta? Nebo vám dítě celou noc prozvrací a vy se bojíte nahlásit si nemocenskou a už teď vám v hlavě narůstají jeho zameškané hodiny. Při takových situacích využijte pomoc ve formě Bachovy krizové terapie. Nabízí se velký výběr různých typů a konzistencí, takže můžete vybrat přímo na míru každému členu rodiny.
  • Svačinky – zdánlivá maličkost, která ale umí pokazit nebo naopak vylepšit celý dětský den. Nebo si už nepamatujete, jak jste se o přestávce snažili zoufale vyměnit chleba se salámem či s rybí pomazánkou se spolužákem za jeho svačinu? Připravte svým dětem zdravou a chutnou svačinku, kterou je vyměňovat ani nenapadne. U dětí letí různé tyčinky. Zkuste nahradit ty nezdravé plné tuku a cukru jejich zdravější obdobou – zdravými sladkostmi pro děti. Nabízejí se čokolády s vyšším podílem kakaa nebo oříškové tyčinky se sušeným ovocem. K tomu přibalte do svačinové krabičky pár kousků ovoce a zdravá a rychlá svačinka je na světě.